Peter Dedrij wordt operationeel directeur van MIC Vlaanderen

imagePeter Dedrij (36) wordt de nieuwe Directeur van het Microsoft Innovation Center Vlaanderen. Op 1 april aanstaande neemt hij de functie op. Zijn belangrijkste eerste taken zullen het aanvullen zijn van het personeelskader, het uitwerken van een jaarprogramma en de succesvolle werking verzekeren van beide kantoren in Genk en Kortrijk. Dedrij is momenteel aan de slag als verantwoordelijke voor de Partner Strategie & Programma bij Microsoft BeLux.

Peter Dedrij zal het dagelijks bestuur van het MIC voorzitten en rapporteren aan de Raad van Bestuur. Naast het algemeen beheer van het MIC Vlaanderen en het uitbouwen van het strategisch beleid ervan, omvat zijn takenpakket ook nog de aansturing van de beide lokale teams, het financieel beheer, het behalen van de doelstellingen, de rapportering aan de overheid , de relatie met de partners en de uitbouw van een netwerk. Hij zal het MIC ook vertegenwoordigen op interne en externe evenementen en het verzorgen van de communicatie rond de activiteiten.

Eerst dient Peter Dedrij het MIC Vlaanderen operationeel te maken met de uitbouw van het personeelskader. Zowel de locatie van Genk als van Kortrijk hebben een project manager en een office manager nodig. Er dient ook een IT manager aangeworven te worden die beide kantoren moet bedienen.

“Ik besef dat het een uitdaging wordt” zegt Peter Dedrij, “maar ik heb er ongelooflijk zin in. In mijn huidige job werk ik samen met partners die een cloud-business hebben die twee jaar geleden niet bestond. Ik schuif nu een beetje op naar de start van dergelijke ondernemingen en vindt het een hele eer om die te mogen helpen creëren en begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat met dit MIC, Vlaanderen er een attractiepool bijheeft om zijn toekomstgerichte economie verder uit te bouwen op een manier waar zorgbehoevenden hun voordeel zullen uit halen. Een mooiere opdracht kan ik mij niet indenken.”

Dedrij is Ingenieur Electronika en doorliep een master opleiding aan het EHSAL. Voor hij bij Microsoft kwam, werkte hij onder meer bij LUON, INCAT en Sabena Technics.

Ja kan Peter mailen op: peter.dedrij@micvlaanderen.be

Advertenties

Geplaatst op 16 maart 2012, in MIC en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: