BizSpark Tip 9: Bouw mobile service voor iOS Apps en draai ze tot 3 jaar lang gratis in de cloud

imageOeps dat was vermoedelijk even schrikken want uiteraard kan je ook de backend van je iOS Apps in de cloud draaien door gebruik te maken van je BizSpark lidmaatschap. Even kort door de bocht, hier vind je alvast een super eenvoudige handleiding en getting started guide to Azure mobile services for iOS.

Deze gids demonstreert hoe je een ToDo lijstjes App maakt zonder één lijn code te schrijven. Je doet dit door een database en mobile services te definiëren via een services naam en database velden. Mooi om te zien hoe Azure Mobile Services (AMS) een kant en klare objective C client API aanmaakt die je in je iOS App kan gebruiken. Uiteraard bestaan deze mobile services ook voor Windows 8 en Windows phone. Wat had je gedacht 😉 Ondersteuning voor Android is onderweg. BizSpark StartUps hebben recht op gratis gebruik van Windows Azure die je genoeg gebruiks credits geeft om meer dan 100 mobile services 24/24/7 tot 3 jaar lang in de lucht te houden. StartUps kunnen op die manier wat budget uitsparen en besteden aan een ander deel van de oplossing.
Daarnaast heeft AMS nog een paar andere mooie diensten, zo kan je custom business logic van je Applicatie ook in de cloud draaien (d.m.v. Server side JavaScript) of je kan gebruik maken van een service die voor jou push notifications regelt. Zoals je hier kan zien, maakt Azure Mobile Services het ook voor iOS ontwikkelaars makkelijk om met push notifications aan de slag te gaan en deze te integreren met je Apps.

Wil je direct aan de slag of nog graag wat meer weten dan vind je dat op deze links:

  1. http://channel9.msdn.com/posts/iOS-Support-in-Windows-Azure-Mobile-Services
  2. Windows Azure Mobile Services: New support for iOS apps…
  3. iOS Support with Windows Azure Mobile Services – now with Push Notifications
  4. https://www.youtube.com/watch?v=ovDtALgsBuQ

Ben je een Technologie gebaseerde Startup en maak je nog geen gebruik van het BizSpark programma schrijf je dan hier in: http://www.microsoft.com/bizspark .

Over Luc

http://www.linkedin.com/in/lucvdv

Geplaatst op 15 januari 2013, in BizSpark, MIC en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: