Start-up in de kijker

Deze maand staat Bet.ty in de kijker!  Met Bet.ty kan je eenvoudig pronostieken voor sportwedstrijden aanmaken en delen met je vrienden.  Geen gedoe meer met pen en papier of excel files om de scores te berekenen maar een eenvoudige app doet het werk voor de gebruikers.  Maak kennis met de oprichters van de start-up in de kijker!

1. Naam van de start-up

BettyFFLogo       B van Betty

Bet.ty

http://facebook.com/bettyapp

2. Namen van de oprichters & contactgegevens

Anthony de Bruyn (Founder)
anthony@bettyapp.eu
+32 499119858

Tim Van de Velde (Developer Intern)
tim@bettyapp.eu
+32 498635569

3. Sinds wanneer bent u gestart?

01/01/2013

4. Wat heeft u gedreven om zelf te gaan ondernemen?

Het is steeds een droom van mij geweest om een eigen bedrijf te starten. Je eigen idee uitwerken en creativiteit met business combineren geeft bijzonder veel voldoening.

5. De “elevator pitch” van uw start-up: Omschrijf in enkele zinnen de activiteit van uw start-up.

Met Bet.ty kan je eenvoudig pronostieken voor sportwedstrijden aanmaken en delen met je vrienden (niet individueel gokken zoals bv. Unibet, maar wel sociaal onder vrienden/gelijkgestemden). Geen gedoe meer met pen en papier of met Excel files om de scores te berekenen: een eenvoudige app doet het werk voor de gebruikers.

6. Hoe is het idee ontstaan voor uw oplossing/applicatie?

Het idee voor de applicatie is ontstaan na het organiseren van een pronostiek voor het EK voetbal in 2012 met een aantal vrienden. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van Excel files om elkaars pronostieken door te geven. Dit bleek achteraf echter nogal omslachtig en moeilijk te managen, aangezien 1 persoon de score van elke deelnemer diende te berekenen. Uiteindelijk wisten we niet wie de winnaar van de pronostiek was … Uit deze frustratie is de vraag ontstaan naar een efficiëntere manier om pronostieken te organiseren en zo ook de nood aan een eenvoudige app.

7. Wat zijn de grootste uitdagingen die u als ondernemer heeft ervaren bij het opstarten van uw onderneming?

De grootste uitdaging bij het starten van de onderneming lag in het vinden van de juiste mensen om mee samen te werken en tegelijkertijd hun inzet balanceren tegen het beschikbare (en beperkte) budget.
Bet.ty is juridisch gezien een éénmanszaak, maar mijn technische expertise is onvoldoende om zelf te gaan ontwikkelen of designen. Na enkele gesprekken met professionele developers deed de opportuniteit zich voor om samen te werken met een laatstejaarsstudent programmeren van HOWEST, onder de vorm van een 3 maanden durende stage-overeenkomst (zonder bezoldiging). Dit betekende de echte start van de werkzaamheden van de onderneming en na 2 maanden hebben we ook een designer onder de arm genomen om mee te denken over de user interface en de look & feel van de app (freelance medewerker, betalend).

8. In welk stadium staat uw start-up nu en wat staat er in de nabije toekomst op het programma?

In juni verschijnt de eerste (gratis) versie van de app op Windows 8. Achter de schermen wordt de app uitvoerig getest door een select & divers testpubliek. Op basis van hun feedback plannen we toekomstige aanpassingen aan de app.

9. Wat zijn uw ambities op lange termijn en de belangrijkste uitdagingen om deze ambities te realiseren.

Op lange termijn willen we met Bet.ty de top of mind app zijn om sportpronostieken te organiseren onder vrienden en dit op alle belangrijke platformen.
Ook professionele sportclubs willen we aanspreken om van Bet.ty gebruik te maken en zo de engagement met hun fans te vergroten. De grootste uitdagingen in dat verband zijn ten eerste een voldoende grote user base creëren en de sportclubs overtuigen om een bedrag neer te leggen voor extra features (voornamelijk personalisatie van de Betties).

10. Welk advies/adviezen wil u graag meegeven aan ondernemers-in-spe?

Blijf niet te lang zitten met je idee, maar maak vooraleer je effectief start een goede inschatting van wie je denkt te kunnen bereiken en of die mensen ook bereid zullen zijn om voor je dienst te betalen (ook rekening houdend met reeds bestaande spelers op de markt).

Een goed hulpmiddel hierbij is het Business Model Canvas, een grafisch model om verschillende aspecten van je onderneming in kaart te brengen. Het grote voordeel hiervan is dat je dit model ook kan bijsturen eens je gestart bent.

Verder is het belangrijk om open te staan voor mensen die jouw business idee niet goed vinden: hier leer je vaak veel meer uit dan uit positieve opmerkingen. Bovendien laten ze je toe om aanpassingen aan te brengen aan je app/service.

11. Op welke manier levert MIC Vlaanderen voor u concrete toegevoegde waarde bij het realiseren van uw start-up ambities?

MIC Vlaanderen biedt in de eerste plaats een fantastische stageplaats aan voor Tim om aan de ontwikkeling van Bet.ty te kunnen werken. Een moderne omgeving waar alle IT (en ander) comfort aanwezig is en bovendien regelmatig events doorgaan om te kunnen netwerken met peers.

Daarnaast zijn er verschillende trainingen & workshops waar zowel Tim als mezelf (eerder op marketing & business gebied) aan kunnen deelnemen en is er ook de MICircle om ervaringen met andere start-ups uit te wisselen.

12. Heeft u nog specifieke noden waar de community van MIC Vlaanderen u mee kan helpen om uw start-up te ondersteunen (b.v. op zoek naar funding, resources, ondersteuning, klanten, …)

Concrete aanspreekpunten bij business angels en start-up investors zijn steeds welkom. Op iets langere termijn zijn we ook op zoek naar een sales profiel om meetings in te plannen met de professionele sportclubs.

Geplaatst op 28 mei 2013, in Startup in de kijker en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: