Voorgesteld: De nieuwe Kinect for Windows

Later dit jaar zal de nieuwe Xbox One op de markt komen, vergezeld door een fonkelnieuwe Kinect sensor. Heugelijk nieuws, want velen onder jullie zitten hier al enige tijd op te wachten. Dat er eveneens een nieuwe Kinect for Windows werd aangekondigd maakt dit nieuws alleen nog interessanter!

 

image

Volgens Microsoft zullen de precisie en de intuïtieve responsiviteit van deze nieuwe sensor zorgen voor een versnelling van de ontwikkeling van stem- en bewegingsgestuurde ontwikkelingen voor PC.

Zo zal de nieuwe Kinect onder meer een HD-camera aan boord hebben met een bijhorende microfoon die omgevingsgeluiden filtert. Hierdoor wordt het mogelijk om, zelfs in drukke ruimtes, de stem van één persoon te onderscheiden in een groep. Verder zullen veel preciezere bewegingen en details, zoals een kleine rotatie van de pols, lichaamspositie (inclusief delen van de hand) en zelfs de plooien in kledij kunnen worden gedetecteerd.

Het bereik van de Kinect werd ook uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om een grotere ruimte te “overzien” (60% groter dan voordien). Ook kunnen er meer, en met een hogere precisie, lichaamspunten worden getraceerd. De toevoeging van een actieve Infrarood-sensor moet deze kenmerken nog verder verbeteren, ongeacht de belichtingsomstandigheden. Zelfs meting van de harstslag aan de hand van de verkleuring van de huid, gezichtsexpressies, etc… moeten mogelijk zijn nu, en dat tot 6 personen tegelijk.

 

https://micvlaanderen.files.wordpress.com/2013/06/50a7d-xbox_one_kinect_heart_rate.jpg

 

Deze vernieuwde kenmerken zorgen voor een groot potentieel binnen de gezondheidszorg. Laat uw fantasie maar de vrije loop!

Verschillende ICT start-ups in healthcare, die tot het MIC netwerk behoren, hebben hun applicatie gebaseerd op Kinect. Hierbij denken we aan Kiné@Home, Family Eye en ook verschillende toepassingen binnen hogescholen en ziekenhuizen

Interesse of ideeën ivm de Kinect? Contacteer ons zeker!

 

Om up-to-date te blijven ivm de Kinect for Windows kan je volgende blog volgen: KINECT

Advertenties

Geplaatst op 4 juni 2013, in Uncategorized en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: